Brykiet Bradley Smoker Dąb 120

BRYKIET BRADLEY SMOKER DĄB120

BTOK120

Nowy produkt

169,00 zł brutto

U Nas zapłacisz
U Nas zapłacisz

Ostatnie egzemplarze!

Więcej informacji

Sekretem wyjątkowego smaku otrzymywanego w wędzarniach Bradley Smoker jest brykiet Bisquettes. Smak dymu zależy od odmiany drewna która jest spalana. Jedna pastylka brykietu Bradley Smoker spala się około 20 minut dzięki czemu uzyskany dym jest czysty, ma stała temperaturę itp. Spalony brykiet jest delikatnie przesuwany w nagrzewnicy i usuwany do miski z wodą. Aromat dymu jest wytwarzany w pierwszych minutach spalania drewna. Gdy drewno osiąga dużą temperaturę generuje ono wysokie temperatury, kwasy, żywice i gazy. To wpływa na smak i wygląd wędzonych potraw. Gdy drewno spala się w ten sposób kontrola nad warunkami wędzenia jest niemożliwa. Brykiet Bradley Bisquettes nie generuje niechcianego ciepła, wytwarza dym cztery razy czystszy niż dym wytwarzany przez luźne wióra do wędzenia. Wędzarnie Bradley Smoker na godzinę wędzenia zużywają około 3 pastylki.

Trociny dębowe nadają wędzonkom silnie brązowe zabarwienie.Najczęściej stosowane są do wędzenia wołowiny, dziczyzny, wieprzowiny, indyków..

Brykiet Bradleys Bisquettes jest wykonywany z naturalnego twardego drewna nie zawierającego żadnych dodatków.

  • 99.98% naturalnego drewna twardego

  • 0.02% kolagen naturalnych – jako środek spajający

Path: > > > > > Brykiet Bradley Smoker Dąb 120

Produkty powiązane

24 innych produktów w tej samej kategorii: